Gebouw De Makroon in Amsterdam Centrum

Makroon Medisch Centrum

Makroon Medisch Centrum

Huisartsenpraktijk de Makroon is gevestigd in Makroon Medisch Centrum, in het gebouw De Makroon op de hoek Marnixstraat/ Nieuwe Passeerdersstraat in Amsterdam Centrum, tegenover theater de Krakeling en vlakbij de Koekjesbrug. Ook Amsterdam Tourist Doctors en Amsterdam Travel Clinic zijn gevestigd in Makroon Medisch Centrum.
 
Vanaf de hoofdentree naar de binnenplaats is een rechte rode loper getrokken waarmee de lengte en ruimte nog meer worden benadrukt.  De gang is door het plaatsen van de wachtplekken een ruimte langs de loper. De patiënt wordt over de rode loper geleid naar de receptie, de wachtruimte en  vervolgens naar de behandelkamers en het laboratorium. Overal waar de rode loper muren, meubels en deuren raakt, laat deze zijn kleur achter. De rode kleur is een internationaal herkenbare medische kleur, de vanzelfsprekende kleur voor een loper en is daarom gekozen. Bekijk hier het ontwerp.

De praktijk is ontworpen door Geurt Holdijk van House of Architects. De meubels, waaronder de receptiebalie en de wachtruimtebankjes, zijn uitgevoerd door Constant Vergeer van Constant Meubelmaker. Twee grote foto's van Amsterdam uit de serie Magic Amsterdam van fotograaf Gerben Pul hangen in de wachtkamer, één van het Rijksmuseum bij nacht gezien vanaf het Museumplein en één van het Damrak bij nacht gezien vanaf het Centraal Station. In de hal tegenover de receptiebalie hangen twee tekeningen van Bernadette Beunk.
Appartementencomplex De Makroon

Appartementencomplex De Makroon

Appartementencomplex De Makroon is ontworpen door Architekten Cie en huisvest 125 zogenaamde 55+ appartementen, variërend van 54 tot en met 173 vierkante meter, samengebracht in zeven woontorens met op elke verdieping vier tot vijf appartementen per toren. Het is een robuust, stedelijk gebouw met baksteen in drie tinten die subtiel van elkaar verschillen. Iedere woontoren heeft zijn eigen entree via een lift en trappenhuis. De appartementen zijn levensloopbestendig en daarmee toegangelijk voor mensen in een rolstoel.
Ook huist Amstelring Verpleeghuis De Makroon in het gebouw De Makroon.

 

Makroon medisch Centrum bij Koekjesbrug Amsterdam
Makroon Medisch Centrum Nieuwe Passeerdersstraat 8 Amsterdam
Makroon Medisch Centrum receptie en wachtkamer rode loper
Gebouw De Makroon hoek Marnixstraat Nieuwe Passeerdersstraat Amsterdam
©2018 All rights reserved. Huisartsenpraktijk de Makroon - Makroon Medisch Centrum - KB Medical Services.