Nieuws over de praktijk

Hier houden wij u op de hoogte over nieuws over de praktijk.

Daarnaast kunt u ons ook op www.facebook.com/hapdemakroon volgen!

Ingebruikname nieuw echo apparaat

7 april 2020
Vandaag hebben wij ons nieuwe echo apparaat, een prachtige Samsung HS40, in gebruik genomen. Lees hier meer over echografie bij Huisartsenpraktijk de Makroon. 

Verbouwing wachtkamer afgerond

5 juni 2019
In de afgelopen weken zijn alle ruimtes voorzien van een nieuwe vloer. Het wit met rode streep van voor naar achter heeft plaatsgemaakt voor donkergrijs. Met de nieuwe vloer is tevens de verbouwing van de wachtkamer afgerond.

Nieuwe telefooncentrale in gebruik

26 februari 2019
Om u nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij een nieuwe telefooncentrale in gebruik genomen. De stem van onze doktersassistente Mayssae leidt u door het vereenvoudigde menu, waarna u snel met één van onze assistenten in contact kunt komen.

Ingebruikname vierde spreekkamer en nieuwe wachtkamer

26 januari 2019
Continu investeren wij om u hoogwaardige, moderne, complete en toegankelijke medische zorg te kunnen bieden. De afgelopen weken hebben wij verbouwd waarbij er een vierde spreekkamer bijgekomen is en alle spreekkamers met nieuwe state-of-the-art medische apparatuur uniform zijn ingericht. Tegelijkertijd hebben wij de wachtkamer verbouwd. U kunt nu plaatsnemen op onze nieuwe, hoge en comfortabele banken in onze eigen huisstijl!

Nieuwe functies Makroon WebApp

28 augustus 2018
De Makroon WebApp is geupdate naar versie 1.9.2.

Nieuwe functies zijn onder meer:
  • Al uw toekomstige afspraken die u via de Makroon WebApp gemaakt heeft kunt u voortaan inzien én annuleren via Mijn Kluis. Voorwaarde is wel dat u ingelogd was ten tijde van het maken van de afspraak.
  • De in uw dossier geregistreerde allergiën kunt u voortaan inzien via Mijn Kluis.
  • E-Consulten kunnen tijdelijk worden opgeslagen. Dit is handig wanneer u aan het typen bent en later het typen wil vervolgen.

Introductie E-health Geestelijke Gezondheidszorg

17 augustus 2018
Ter ondersteuning van consulten bij onze Consulent GGZ, bieden wij sinds kort ook een E-health toepassing aan voor Geestelijke Gezondheidszorg. Hiermee kunt u zelf thuis werken aan uw herstel door het kijken van video’s of het lezen van teksten die u informatie geven. Lees er alles over op onze nieuwe pagina "E-health Geestelijke Gezondheidszorg"!

Vanaf heden kunt u bij ons voor allergietesten terecht

8 augustus 2018
Vanaf heden kunt u bij ons voor allergietesten terecht. 

Nieuw! De Makroon WebApp

14 mei 2018
De Makroon WebApp is geïntroduceerd! Ons nieuwe systeem waarin u uw afspraken kunt maken, herhaalrecepten en e-consulten kunt aanvragen en zelfs voortaan uw lab uitslagen kunt bekijken. Nog geen gebruiker? Meldt u zich persoonlijk bij ons (kan ook telefonisch) en activeer vervolgens uw account.

Actueel nieuws op nieuw wachtkamerscherm

25 april 2018
Terwijl u in de wachtkamer op uw afspraak wacht, wordt u sinds enkele dagen op ons nieuwe scherm op de hoogte gehouden over actueel nieuws over de praktijk, de wereld, het weer, sport en gezondheid.

Klaar voor de toekomst: ingebruikname derde spreekkamer

11 april 2018
Onze nieuwste spreekkamer is operationeel! Met het in gebruik nemen van deze derde spreekkamer kunnen wij u ook in de toekomst snel van dienst blijven zijn.

Betere herkenbaarheid vanaf de straat door nieuwe vlaggen

5 april 2018
Met onze nieuwe vlaggen is Huisartsenpraktijk de Makroon samen met Amsterdam Travel Clinic en Amsterdam Tourist Doctors nu nog duidelijker herkenbaar vanaf de straat.

Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor PrEP behandelingen

28 maart 2018
Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor PrEP behandelingen. PrEP is een pil die twee werkzame stoffen bevat die voorkomen dat cellen van het HIV virus het lichaam binnendringen en zich gaan vermenigvuldigen.

Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor echografie

17 oktober 2017
Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor echografie. Dit is een beeldvormend onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Een echo (de afbeelding die wordt gemaakt door middel van echografie) wordt vaak gebruikt om naar organen of spieren te kijken.

Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor huidaandoening onderzoeken

22 september 2017
Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor huidaandoening onderzoeken, dermatoscopie genoemd. Voor TeleDermatologie kon u al bij ons terecht, en nu door middel van TeleDermatoScopie kunnen wij huidmaligniteiten (huidkanker) vroeg opsporen. Het maakt in veel gevallen extern onderzoek overbodig en u blijft in eerste instantie zoveel mogelijk onder behandeling van uw eigen huisarts.

Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor longfunctie onderzoeken

18 september 2017
Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor longfunctie onderzoeken, ook wel spirometrie genoemd. Het maakt in veel gevallen extern onderzoek overbodig en u blijft dus zoveel mogelijk onder behandeling van uw eigen huisarts. Longfunctie onderzoeken kunnen nodig zijn als een longfunctie verstoord is.

Aanbod van koffie en thee in de wachtkamer

5 september 2017
Bent u veel te vroeg voor uw afspraak? Of is er een andere reden waarom u langer in de wachtkamer bent? Sinds deze week bieden wij u een kopje van verschillende koffievariaties of thee aan uit onze nieuwe koffie- en thee apparaat.

Fundusonderzoeken bij diabetes patiënten

24 april 2017
De hele middag vinden bij ons speciale fundusonderzoeken plaats. Hierbij wordt het netvlies onderzocht bij diabetes patiënten. Oogproblemen kunnen hierdoor op tijd worden opgespoord en behandeld.

Vanaf heden kunt u ook voor reisadvies & (reis)vaccinaties bij ons terecht!

1 maart 2017
Gaat u binnenkort op vakantie of zakenreis naar een ander (ver) land en heeft u deskundig reisgeneeskundig advies en/ of (reis)vaccinaties nodig? Dan kunt u vanaf vandaag bij onze Amsterdam Travel Clinic in Medisch Centrum De Makroon terecht! Amsterdam Travel Clinic is een officiëel Gele koorts centrum en aangesloten bij Reisprik en het LCR.

Huisartsenpraktijk De Makroon openbare prikpost voor Reinier MDC

1 maart 2017
Vanaf heden zijn wij een openbare prikpost voor het Renier de Graaf Medisch Diagnostisch Centrum. Patiënten van andere zorgverleners die zelf geen bloed afnemen kunnen hiervoor bij ons terecht. Ook ander lichaamsmateriaal kan bij ons worden ingeleverd voor onderzoek.

Vanaf heden het Rijksmuseum en het Damrak in onze wachtkamer!

28 januari 2017
Vanaf vandaag hangen twee grote foto's van Amsterdam uit de serie Magic Amsterdam van fotograaf Gerben Pul in de wachtkamer, één van het Rijksmuseum bij nacht gezien vanaf het Museumplein en één van het Damrak bij nacht gezien vanaf het Centraal Station. Hier kunt u alvast een kijkje in de wachtkamer nemen. 

'Medisch Centrum De Makroon in 2016' in 4 minuten

30 december 2016
2016, hét jaar waarin wij onze deuren openden, zit er bijna op. In dit filmpje van 4 minuten laten wij alles vanaf onze opbouw tot aan heden de revue nog eens passeren! Wij wensen u een fijne jaarwisseling!

Vanaf heden bieden wij TeleDermatologie aan

28 november 2016
Vanaf heden bieden wij TeleDermatologie aan. De huisarts maakt foto’s van uw huidprobleem en verstuurt deze samen met de relevante gegevens naar een dermatoloog. Het maakt in veel gevallen een ziekenhuisbezoek overbodig en u blijft bij uw eigen huisarts onder behandeling.

Vanaf heden holter en- on event onderzoek mogelijk

25 november 2016
Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor een holter- en on event-onderzoek, een onderzoek waarbij het hartritme wordt geregistreerd, met behulp van een draagbare recorder, gedurende 24 uur of langer. Een holterregistratie geeft aan hoe uw hart zich over een langere periode gedraagt.

Nieuwe verbeterde structuur in ons telefoonmenu

18 november 2016
Sinds vanmiddag is ons telefoonmenu vernieuwd: met een nieuwe duidelijke stem van onze doktersassistente Mayssae en verbeterde structuur zowel in het Nederlands als in het Engels hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Certificatie erkend leerbedrijf

7 oktober 2016
Sinds deze week zijn wij als erkend leerbedrijf gecertificeerd! Hiermee leveren wij een bijdrage aan het opleiden van de professionals van morgen.

2Doc: De Roze Wolk - een film van onze Physician Assistant Anne-Marieke

25 september 2016
Trots op onze Physician Assistant Anne-Marieke: morgenavond beleeft haar nieuwste documentaire 'De Roze Wolk', indrukwekkende verhalen over een postnatale depressie, televisie-première! Maandag 26 september, NPO2, 20:55 uur!

Griepprik 2016

26 augustus 2016
Hoewel het nu hoog zomer is, zijn wij al druk bezig met de voorbereidingen voor de griepprik campagne 2016. Binnenkort vindt u uitgebreide informatie hierover op onze website. Indien u in de doelgroep valt, kunt u begin oktober een uitnodiging van ons ontvangen. Kijk alvast voor algemene informatie op www.thuisarts.nl/griep of neem contact met ons op.

Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor een ECG (hartfilmpje)!

16 juli 2016
Blij met onze nieuwste aanwinst: een splinternieuw 12-kanaals ECG-apparaat! Hiermee kunnen wij hoge kwaliteit hartfilmpjes maken om allerlei hartkwalen uit te sluiten dan wel aan te tonen.

Ons eigen laboratorium is geopend!

3 juni 2016
Met trots presenteren wij u ons nieuwe laboratorium! U kunt de hele dag voor bloedafname, urine-, ontlasting- en SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen) onderzoek in ons eigen laboratorium terecht. Deze service wordt u aangeboden in samenwerking met Reinier MDC.

Our website also available in English

21 mei 2016
Vanaf vandaag is onze website ook in het Engels beschikbaar!
Effective today, our website is also available in English!

Splinternieuwe multifunctionele telefooncentrale geïnstalleerd

14 mei 2016
Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij afgelopen week een splinternieuwe multifunctionele telefooncentrale geïnstalleerd. Buiten onze openingstijden kunt u ook van diverse diensten gebruik maken, zoals een doorschakeling naar de Huisartsenpost of het inspreken van herhaalrecepten.

Gratis diabetestesten in het kader van Wereldgezondheidsdag 2016

3 april 2016
Aanstaande donderdag, 7 april, is het Wereldgezondheidsdag. Dit jaar legt de World Health Organization (WHO) de focus op diabetes, met als belangrijkste doelstelling het vergroten van het bewustzijn over de stijging van diabetes en de duizelingwekkende lasten en gevolgen hiervan. 
Op deze dag kan iedereen bij ons terecht voor gratis testen op diabetes!

Wij zijn geopend!

8 februari 2016
Wij zijn voor u geopend! Wij heten u van harte welkom in onze splinternieuwe, moderne praktijk!
©2020 All rights reserved. Huisartsenpraktijk de Makroon - Makroon Medisch Centrum - KB Medical Services.